Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


receptek

 
 

Méhkas süti receptje, elkészítése

Méhecske

A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (mielőtt a kakaóport beletennénk, egy kis masszát kiveszünk, ez lesz a világos rész, a méhecske a kaptáron). A világos masszát a méhecske formába nyomjuk, majd megtöltjük a sötét masszával, kicsit megnyomkodjuk és óvatosan levesszük róla a formát, végül rárakjuk a kekszre vagy piskótára.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg darált keksz
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag kör alakú háztartási keksz vagy piskóta

Instrukciók

Vajkrémet is tölthetünk bele – 10 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 tojássárgájával kikavarva - (fakanál nyelével csinálunk helyet a tölteléknek), és/vagy tehetünk bele 1-1 szem konyakos meggyet is.

 

 

 

 

 

 

Lakodalmas pogácsa receptje, elkészítése

Lakodalmas pogácsa

A langyos tejhez adunk egy kávéskanál cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojással, sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk és 30 percig pihenni hagyjuk. Ha megkelt pogácsákat szaggatunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük tojássárgájával, ízlés szerint megszórhatjuk: szezámmaggal, köménymaggal, sajttal. Előmelegített sütőben (220 fokon) sütjük, kb. 20-30 percig.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg sertészsír
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 cs.evőkanál
  • izlés szerint szezámmag
  • izlés szerint köménymag
  • izlés szerint sajt

 

 

 

 

 

Tepertős pogácsa receptje, elkészítése

Tepertős pogácsa

Az élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással, és szép pirosra sütjük. 4-es fokozaton (220 fok) kb. 20 perc.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg simaliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 30 dkg darált tepertő
  • 3 db tojássárgája
  • 1 doboz kefír (nagy)
  • 1 dl fehér bor
  • 1 kiskanál
  • 1 db tojás (kenéshez)

 

 

 

 

 

 

Sacher torta receptje, elkészítése

Sacher torta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a vajat, a kakaóport és a reszelt csokoládét, a sütőporral összekevert lisztet és a szódabikarbónát, majd óvatosan összekeverjük a felvert habbal. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A kihűlt tortalapot vízszintesen ketté vágjuk, és mindkét felét megkenjük baracklekvárral, majd lekváros felükkel összefordítjuk. A torta tetejét és oldalát is vékonyan megkenjük lekvárral, majd bekenjük a csokimázzal a tetejét, és az oldalát is. Máz: a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és 1 evőkanál vizet, majd alaposan összekeverjük, hogy folyós legyen.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 7 dkg étcsokoládé (tésztához)
  • 20 dkg vaj (tésztához)
  • 15 dkg cukor (tésztához)
  • 3 db tojás (tésztához)
  • 15 dkg liszt (tésztához)
  • 2 dkg kakaópor (tésztához)
  • 1 kiskanál szódabikarbóna (tésztához)
  • 1 kiskanál sütőpor (tésztához)
  • 1 csipetny só (tésztához)
  • izlés szerint baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé (mázhoz)
  • 5 dkg vaj (mázhoz)
  • 1 evőkanál víz (mázhoz)